Bilişim Vadisi Bakü Firmaları Azerbaycan Teknoloji Ekosistemi ile Buluştu

Azerbaycan’daki kurumları ziyaret eden firmalar, uluslararası tekno girişim kültürünü tecrübe ederek girişimlerini tanıtma fırsatı da buldu.

Bilişim Vadisi Bakü firmaları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği, Bilim Bakü, Ziraat Bankası Azerbaycan, Müsiad Azerbaycan ve KOBİA ziyaretleri gerçekleşti.

KOBİA yetkilileri Azerbaycan’daki faaliyetlerini anlatırken Türkiye’den gelen girişimcilere sunulabilecek fırsatlar değerlendirildi.

Aynı zamanda Bilişim Vadisi Bakü firmalarının ekosisteme oryantasyonu için Bakü Büyükelçiliği baş müşavirlerinin ve 50’den fazla Azerbaycan firmasının katıldığı B2B etkinliği düzenlendi. Bilişim Vadisi Bakü girişimcileri B2B görüşmeler gerçekleştirerek hem projelerini tanıttı hem de olası iş birlikleri ve çözüm ortaklıkları konuşuldu.

Son olarak Bilişim Vadisi Bakü kampüsünün yer aldığı Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Valiyev’in de katılımıyla 15 farklı üniversiteden gelen üst düzey temsilciler Bakü kampüsünde bir araya geldi. Girişimciler projelerini tanıtırken olası iş birlikleri de değerlendirildi.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!