Bilişim Vadisi, Barselona’da Düzenlenecek Tomorrow.mobility World Congress’te Türkiye Pavilyonu’na Ev Sahipliği Yapacak

Yenilikçi Türk Mobilite Firmaları Tomorrow.mobility World Congress (TMWC) Fuarı’nda Boy Gösterecek

Bilişim Vadisi Türk Teknolojisini İspanya’ya Taşıyor

Bilişim Vadisi’nin 14 Firması Dünya Sahnesinde

Mobilite alanında faaliyet gösteren öncü Türk firmaları, 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Tomorrow.Mobility World Congress (TMWC)’te yer alacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Bilişim Vadisi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Pavilyonu’nda 14 Türk firması yerli teknolojilerini dünya ile buluşturacak.

Dünyanın en büyük şehir ve kentsel inovasyon etkinliği olan Smart City Expo World Congress kapsamında Tomorrow.Mobility World Congress (TMWC) fuarı, 7-9 Kasım 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleşecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı destekleriyle Bilişim Vadisi yürütücülüğünde gerçekleşecek Türkiye Pavilyonu’nda Türk mobilite ekosisteminin öncü 14 Türk firması yenilikçi teknolojilerini sergileyecek.

2021’den bu yana her yıl düzenlenen TMWC, şehirlerin kentsel mobilite vizyonlarını sürdürülebilirlik etrafında yeniden tanımlamayı hedefliyor. Fuar, mobilite ekseninde sektör uzmanlarının ve firmaların proje, fikir, yazılım ve donanımlarını küresel ölçekte tanıtması ve sergilemesine olanak sağlıyor. Geçtiğimiz yıl 134’ten fazla ülkeden 854 standıyla 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Tomorrow.Mobility World Congress, mobilite ekosisteminin güçlü oyuncularını bir araya getirerek uluslararası iş birlikleri kurmalarını destekliyor.

Türkiye’nin en büyük mobilite kümelenmesine ev sahipliği yapan Bilişim Vadisi’nde elektrikli araçlardan otonom araçlara ve mobilite çözümlerine değin birçok konuda Ar-Ge faaliyeti yürüten 120’den fazla mobilite firması bulunuyor. Bilişim Vadisi; Türkiye’de geleceğin mobilite ekosisteminin bağlantılı, iyimser ve sürdürülebilir şekillenmesine büyük katkı sağlıyor. Bünyesindeki firmaların potansiyel pazar ve iş birliği ağlarını genişleterek global düzeye açılmaları için stratejik avantajlar geliştiren Bilişim Vadisi, bu kez de Tomorrow.Mobility World Congress’te yerli teknolojilerin uluslararası mobilite ekosistemiyle buluşmasını sağlayacak.

8 Yerli Firma ve 6 Türk Girişimci İspanya İçin Hazır

Bilişim Vadisi Firmalarından Barselona Çıkarması

Türkiye’nin mobilite ekosisteminin gelişmesinde önemli rol oynayan Bilişim Vadisi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Pavilyonu’nda sektörü regüle eden 8 yerli firma ve 8 Türk girişimci yer alacak. Türkiye’nin yerli arabası Togg’a kamera tedariği sağlayan Büyütech, altı ülkede akıllı şehir içi ulaşım araçlarıyla faaliyet gösteren BinBin, altyapıdan üstyapı uygulamalarına kadar uçtan uca mobilite çözümleri sunan INTETRA, Türkiye’nin önde gelen ECU üreticisi Ortem, trafik güvenliği ve ulaşım için yenilikçi mobilite çözümleri sunan Parabol, insan odaklı yaşam alanları tasarlayan LG+ Partners, mobilite sektörüne endüstriyel otomasyon hizmetleri veren Robo ve mobilite sektörüne gömülü yazılımlar geliştiren Saykal da TMWC’de yerli teknolojilerini tanıtacak. Altı Türk girişimci ise farklı mobilite projeleriyle Türkiye Pavilyonu’nda yer alacak.

Bilişim Vadisi Türkiye’nin Mobilite Ekosistemini Dünyaya Tanitacak

Bilişim Vadisi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Pavilyonu’nda Türkiye’deki yatırım fırsatları, kentsel mobilite, Türkiye’deki mobilite ekosistemi ve geleceğin mobiliteleri konuşulacak. Pavilyonda yer alacak 8 yerli firma ve 8 girişim; proje, fikir ve yazılımlarını global düzeyde tanıtırken küresel rekabet güçlerini de artırma şansı yakalayacak. Pavilyon, firmaların uluslararası iş birliği ve çözüm ortaklığı geliştirmelerine de katkı sağlayacak.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!