Bilişim Vadisi, Eğitim Teknolojileri Ekosistemine Yeni Bir Boyut Kazandırıyor

Eğitim Teknolojilerinin Geleceği Bilişim Vadisi’nde Konuşuldu

Bilişim Vadisi, eğitim teknolojilerinin geleceğini şekillendiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı!

17 Şubat 2025 tarihinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenen “Eğitim Teknolojileri ve Geleceğin Öğrenme Modelleri” programı, sektörün önde gelen isimlerini, akademisyenleri, girişimcileri ve eğitim teknolojileri alanında yenilikçi çözümler geliştiren firmaları bir araya getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Çoştu’nun teşrifleriyle gerçekleşen etkinlik, eğitimde dijitalleşme sürecinin tüm boyutlarıyla ele alındığı ilham veren konuşmalar ve yenilikçi sunumlarla dolu dolu geçti.

Eduvence Türkiye’nin Eğitim Ekosistemine Önemli Katkı Sağlayacak

Farklı sektörlerde Bilişim Vadisi’nin oyun kurucu rolüne değinen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu; “Bugün Bilişim Vadisi’nin yeni eğitim teknolojileri platformu olan Eduvence’i ekosistemimizle buluşturuyoruz. Eğitim dünyasının değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve yenilikçi öğrenme çözümleri sunmak amacıyla oluşturulan Eduvence’in yüksek kaliteli eğitim imkanları sunarak Türkiye’nin eğitim ekosistemine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Etkinlik boyunca yapılacak bilgi paylaşımlarının sektördeki deneyimlerin aktarılması ve yeni fırsatların keşfi açısından da son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu tür buluşmaların eğitim teknolojileri ekosistemimizin daha da güçlenmesine katkı sağlarken ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğunda da ivme kazanmasına vesile olacağına inancımız tam. Hep birlikte özellikle eğitim teknolojileri alanındaki sahip olduğumuz potansiyelle geleceğe yön verecek çözümler geliştireceğimize, birlikte bunu başarabileceğimize inancımızı vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Eğitimde Dijitalleşme Vurgusu

Açılış konuşmalarında Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Artİstanbul Kurucu Ortağı Ali Işıngör ve Güney Florida Üniversitesi McKibbon Vakfı Kürsüsü’nden Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu eğitimde dijital dönüşümün önemini vurgulayarak, yeni nesil öğrenme teknolojilerinin geleceğe etkisini ele aldılar.

Türkiye’nin Eğitim Teknolojileri Alanında Öncü Olmasını Hedefliyoruz

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen konuşmasında şunları söyledi: “Son ürünümüz Eduvence ile de hem bireyler hem kurumlar için bir eğitim altyapısı sağlıyoruz. Öğrenme arayışında olanlara hem sektör profesyonellerinden hem eğitim profesyonellerinden ileri düzeyde eğitim alma imkanları sağlayacağız. Eduvence ile hibrit eğitim modelini de destekliyor olacağız. Tüm bunların yanında dünyada giderek diplomaların ehemmiyeti azalırken yetkinliklerin ehemmiyeti artıyor. Eduvence platformumuzla online sertifikasyon sağlayarak kişilerin yetkinliklerini de belgelendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin dünyada dönüşmekte olan tüm alanlarda olduğu gibi eğitim teknolojileri alanında da öncü ülkeler arasına girmesini hedefliyoruz. Bir eğitim sistemi olarak 42, bir eğitim sistemi olarak TEKNOFEST, bir eğitim sistemi olarak Eduvence. Bunları inşallah biz yapacağız, uygulayacağız, buralardan genç yetenekler yetiştireceğiz. Bugün hep birlikte açılışını yaptığımız etkinliği, ileride bir dönüm noktası olarak anacağımızı ümit ediyorum.” diye konuştu. Tüzgen konuşmasında; 42 Türkiye’nin öğrenmenin önemini anlamış ve öğrenmeye çaba sarf eden, öğrenmeye kendi kendine çaba sarf eden bir öğrenci yetiştirme başarısı gösterdiğine de dikkat çekti.

Hedefimiz Eduvence Bir Yılda 100 Bin Öğrenciye Ulaşmak

Eduvence’in altyapısının son derece güçlü ölçme araçları ve analitiklere sahip olduğuna dikkat çeken ArtIstanbul Kurucu Ortağı Ali Işıngör; “Eduvence projesinin tıpkı 42 Okulları’nın misyonunda olduğu gibi geliştiricileri, firmaları ve kurumların bir buluşma noktası olmasını hedefliyoruz. Niyetimiz Eduvence altyapısını tüm üniversiteler ile paylaşmak ve onların eğitimlerine burada yer vermek. Eduvence’in altyapısını herkese açıyoruz. Hedefimiz Eduvence ile ilk yıl içerisinde 100 bin öğrenciye ulaşmak. İsterseniz Bilişim Vadisi’nin altyapısını kullanarak kendi derslerinizi de buraya taşıyabilirsiniz. Bu açık kaynak sistem ile Bilişim Vadisi böyle bir şemsiye tutuyor.” şeklinde konuştu.

33 Ülkeden 150 Üniversite Eduvence Projesine Destek Veriyor

Yeni projeleri ile insanların dünyanın her yerinden yapay zeka destekli olarak istedikleri dilde o eğitimi dinleyebileceklerinin altını çizen Güney Florida Üniversitesi McKibbon Vakfı Kürsüsü’nden Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu; “33 ülkeden 150 üniversitenin destek verdiği Eduvence projesinde tüm dersleri ve içerikleri, istediğimiz dile aynı anda çevirip, Harvard ve Stanfor Üniversitesi gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden hocalardan dinleme şansına sahip olabileceksiniz. Onlar birden Türkçe konuşmaya başlayacaklar. Bu gerçekten çok heyecan verici. Böyle projenin bir parçası olmaktan hem mutluluk hem de gurur duyuyorum.” dedi.

Eduvence ile Dijital Eğitimde Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri, Bilişim Vadisi’nin geliştirdiği dijital eğitim platformu Eduvence’in lansmanı oldu. Bilişim Vadisi ve Association of Global Educators arasında imzalanan protokol, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu’nun teşrifleriyle Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen ile Güney Florida Üniversitesi McKibbon Vakfı Kürsüsü’nden Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu arasında imzalandı.

Dijital eğitim süreçlerine dair bu önemli bir iş birliği kapsamında, Association of Global Educators üye üniversiteleri Bilişim Vadisi’nin Eduvence platformu üzerinden eğitim içeriklerini oluşturup paylaşabilecek; Bilişim Vadisi de üye üniversitelere bu kapsamda sanallaştırma, yedekleme ve mühendislik hizmetleri sağlayacak.

Startup ve Ar-Ge Firma Sunumları ve İş Birliği Görüşmeleri

Program kapsamında eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Eduvence, Akasya AI, Kodris Eğitim Teknolojileri, Metatips Eğitim Bilişim ve Tasarım, 42 Türkiye, Uppy Education, Düş Yeri Bilişim Teknoloji ve Animasyon, Incursor Teknoloji Danışmanlık gibi şirketler ve girişimler, yenilikçi çözümlerini sundu.

Öğleden sonra gerçekleştirilen B2B görüşmelerinde sektör temsilcileri, akademisyenler ve girişimciler bir araya gelerek iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Türkiye’nin Eğitimde Dijital Dönüşümüne Katkı

Bilişim Vadisi, Türkiye’yi eğitim teknolojileri alanında küresel bir oyuncu haline getirme vizyonuyla çalışmalarına devam edecek. Eduvence platformu, sektör profesyonelleri ve akademisyenlerin desteğiyle sürekli gelişerek eğitim dünyasına değer katmaya devam edecek.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!