DIGIAGE2023

DIGIAGE Oyun Geliştirme Kampı Bu Defa Bakü’de Gerçekleşti

Bu yıl 8’incisi düzenlenen DIGIAGE Uluslararası Oyun Geliştirme Kampı, 7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nin Azerbaycan’daki Bakü kampüsünde gerçekleşti. Yaklaşık 300 başvurunun yapıldığı DIGIAGE2023’te beş aşamalı başvuru sürecini tamamlayan 82 oyun sever bir araya geldi.

82 Genç Oyun Geliştirmeyi Öğrendi

14 takım kamp süresince oyun geliştirip yatırım sunumu hazırladı. Katılımcıların 23’ü ise bireysel olarak kampa katılarak takımlarını DIGIAGE2023’te oluşturdu. Azerbaycan merkezli yedi oyun firması ilham veren söyleşiler düzenleyerek mentorluk desteği de verdi.

Azerbaycan’daki oyun sektörüne daha fazla insan kaynağı sağlayarak değer katmak amacıyla düzenlenen DIGIAGE2023; Bilişim Vadisi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet), DIGIAGE ve Code Academy ortaklığında ve Veyseloğlu Şirketler Grubu’nun desteğiyle gerçekleşti. Katılımcıların aldığı dört haftalık eğitim süreci ve dört günlük kamp macerası sonrası kapanış töreni ile sona erdi.

Beş Takıma Yatırım Yapılması Planlanıyor

Kampın son gününde Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi yöneticisi APY Ventures yetkilileri, 14 takımın sunumlarını dinledi. Bu takımlardan beşine yatırım yapılması ve Bilişim Vadisi Bakü Kampüsü’nde de ücretsiz ofis imkanı sunulması planlanıyor. Aynı zamanda tüm takımlara da mentorluk desteği sunulacak. Mentorluk sürecini tamamlayan takımlar, tekrar yatırımcı karşısında sunum yapabilecek.

DIGIAGE2023’ün kapanış törenine Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Vilayət Vəliyev, Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, İnovasyon Merkezi Müdürü Vusal Rustamov, ASAN Hizmet Başkan Yardımcısı Ceyhun Salmanov ve DIGIAGE Direktörü Emre Yıldız katıldı.

Türkiye, Bilgisini Kardeşleriyle Paylaşmaktan İmtina Etmemiştir

Kapanış töreninde Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin öneminin altını çizen Cahit Bağcı; “Türkiye ve Azerbaycan olarak sağlam ve kopmaz bir şekilde tek millet olabilmeyi, başarmayı ve bunu tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlarımızın geleceği görme vizyonu sayesinde imzalanan Şuşa Beyannamesi doğrultusunda yolumuzda emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye ile Azerbaycan birlik ve kardeşliği, tüm Türk dünyası için de örnektir. Dijital çağda ülkelerimizin ihtiyaç duyduğu akademik bilginin paylaşılmasını ve üniversiteler arasındaki iş birliklerini son derece önemsiyorum. Türkiye, bu alandaki tecrübesini kardeş ülkelerle paylaşmaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. Verinin kıymetli olduğu ve ticarileştiği bir dönemde, Türkiye, bilgisini kardeşleriyle paylaşmaktan imtina etmemiştir. Rekabetçi bir dönemde verinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsunuz. Sizlerin bu yöndeki çabalarınızı sonuna kadar destekliyoruz.” diye konuştu.

DIGIAGE İlk Yurt Dışı Programını Gerçekleştirdi

Bilişim Vadisi Bakü’nün 2 Mayıs 2023’te faaliyetlerine başladığını ve hızlandırma programlarına ilişkin hedefler koyduklarını vurgulayan Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu; “Bu hızlandırma programlarından biri de DIGIAGE oyun geliştirme kamplarıydı. DIGIAGE’in ilk yurt dışı programını Bakü’de gerçekleştirmiş olduk. 14 takımın sunum yaptığı bir oyun geliştirme kampını tamamladık. 14 takımın büyük bir kısmı DIGIAGE’ten yatırım alabilecek ve Bilişim Vadisi’nin Bakü kampüsündeki ofis imkanlarından da ücretsiz faydalanabilecek.” dedi.

Azerbaycan ile Türkiye Ekosistemi Birlikte Çalışacak

DIGIAGE2023’e 270 başvuru yapıldığını, bunlardan 80’inin seçilerek eğitime dahil edildiğini aktaran İbrahimcioğlu; “Bu 80 kişi, 14 takımla sunumlarını gerçekleştirdi. Başlangıç aşaması için ekosistemde bizim adımıza hevesimizi ve motivasyonumuzu artırıcı bir gelişme oldu. Bu kamplar, daha da artarak devam edecek. Bilişim Vadisi Bakü’nün Azerbaycan ekosistemiyle Türkiye ekosisteminin bir arada çalışmasına artırıcı etkisi olacaktır.” diye konuştu.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!