İzmir’i Teknolojinin Merkezi Yapacak Protokol İmzalandı

Türkiye’de Bir İlk!

İzQ ve Bilişim Vadisi’nden Türkiye’ye Örnek Olacak İş Birliği

Girişimciliği Zirveye Taşıyacak “Protokol”

İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü vizyonu doğrultusunda kurulan İzQ ile Milli Teknoloji Hamlesi ile Mega Teknoloji Koridoru Koruma misyonu ile geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Bilişim Vadisi, kenti “marka” yapacak bir iş birliğine imza attı. Kurumların imzaladığı, Türkiye’de bir ilk olan iş birliği protokolü ile İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir iş birliği kuruluşu haline geldi. Girişimcilere yepyeni olanakların kapıları açıldı.

“İzQ – Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni” Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla İzQ İnovasyon Merkezi Büyük Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan törene, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Necip Nasır, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu, İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İZTO, EBSO ve İTB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanları katıldı.

Kasapoğlu: Kurumlar Arasındaki Bağlar Güçlenecek

İzQ ve Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu bu protokolün sadece İzmir’i değil, tüm Türkiye’yi hedefleyen bir protokol olduğunu vurguladı. Bakan Kasapoğlu, “Bu iş birliği bir başlangıç. İnanıyorum ki bu iş birliği, yenilerini doğuracak. İlgili kurumlar arasındaki bağları güçlendirecek. Gençlerin süreçlere katılımı, inovasyon ruhu ve teşebbüs anlamındaki mekanizmaları kuvvetlendirecek. Bu başlangıcın gençlerimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Burada atılan adımla birlikte girişimcilere çok önemli kapılar açan, çok değerli imkanlar kazandıran yepyeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bir altyapı atılımı başlatıyoruz. Bölgedeki sanayinin gelişmesi, çeşitlenmesi ve bölgesel ekonominin güçlenmesi açısından bir başlangıç yapıyoruz.” dedi.

Kasapoğlu: Türkiye Yüzyılı İçin Çok Anlamlı

İzmir’in Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu protokol ile binlerce gencin kendi teşebbüslerini hayata geçirme noktasında bir adım atmış olacağız. Türkiye yüzyılı perspektifi açısından da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bilişim, inovasyon, Ar-Ge ve teknoloji gibi çağımızın trend kavramları ve bu kavramlarla birlikte ticaret hepimizin bildiği gibi yeniden kurgulanıyor. Bu atılımla birlikte böylesine bir dönemin ruhuna yabancı kalmadan, adeta onun öncüsü bir yönetim anlayışı ile hareket ettiğimizde bu ayrıca bir sevinç konusu. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. İnşallah İzmir marka şehir olarak ülkemizin en başında yer alacak.”

Özgener: İzQ, Bilişim Vadisi’nin Bir İş Birliği Kuruluşu Haline Geldi

Konuşmasında protokolün “İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü” vizyonu açısından önemine değinen, başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet M. Kasapoğlu olmak üzere tüm paydaş kurumlara teşekkürlerini ileten İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu protokol ile; İzQ, Bilişim Vadisi’nin bir iş birliği kuruluşu haline gelmiş oluyor. İş birliği ile; İzQ’da yer alan ve kriterlere uygun g’rişimcilerimiz teknopark ve ar-ge faaliyetlerine yönelik Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine yönelik mevzuat kapsamında sunulan tüm vergisel avantaj ve istisnalardan yararlanma hakkına sahip olacak. Ayrıca tüm girişimlerin gelişimi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca da takip edilebilir bir duruma gelecek.” dedi.

Özgener: İzQ’nun Gücüne Güç Katacak

Bilişim Vadisi’nin, İzQ projelerinin gücüne güç katacak bir iş birliği olduğuna inandıklarını vurgulayan Özgener, destek ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazanan girişimcilerin, Bilişim Vadisi’nin sunduğu tüm eğitim, mentorluk, hızlandırma programı, tohum sermayesi desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen destek programları ve içeriklere dahil olma hakkı elde edeceklerini, dolayısıyla geniş bir networke erişim imkanına sahip olacaklarını söyledi.

İbrahimcioğlu: “Mega Teknoloji Koridorunun İlk Adımını Bugün Atıyoruz”

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ise, “Bilişim Vadisi Milli Teknoloji Hamlesi ile Mega Teknoloji Koridoru kurma misyonunun adıdır. Bu koridorun iki tane önemli motivasyonu vardır. Birincisi bilimsel araştırma, teknoloji transferi, ticarileştirme, ürün geliştirme ve yatırım fırsatlarının kapasite artmasını sağlamakken diğer taraftan da bu potansiyelimizi farklı coğrafyalara da etkin bir şekilde özellikle global alanda ölçekleyebilecek bir yapının kuruluşuydu. Bu anlamda biz Mega Teknoloji Koridoru’nu dijital ağ olarak nitelendirmiştik. İşte bu dijital ağın ilk adımını da İzQ ile atıyoruz. Çünkü sadece Bilişim Vadisi’ni kurulan bir lokasyondan değil etrafta bu alanda çalışan ekosistemi geliştirmek yani teknogirişim olarak ifade ettiğimiz teknoloji girişimciliğini geliştirecek, artıracak ve bu konuda da ekonomik refaha katkı sunacak her türlü eylem ve çalışmada bu dijital ağa bağlantı kuracağımızı ifade etmiştik. Bu anlamda bu iş birliği protokolü İzmir’de açılışını yaptığımız Bilişim Vadimizin ilk adımı olması açısından da çok önem taşıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu arasında imzalandı.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!