Mobilitede Siber Güvenlik Konferansı, Sektörün Öne Çıkan İsimlerini Bilişim Vadisi’nde Bir Araya Getirdi

Bilişim Vadisi, 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen Mobilitede Siber Güvenlik Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Sektör liderlerini bir araya getiren etkinlikte siber güvenlik trendleri ve geleceğin mobilitesinde siber güvenlik stratejileri masaya yatırıldı.

Konferansın açılış konuşmalarını Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Tuba Öztepe, MRS Elektronik CEO’su İbrahim Kahraman ve beeNEo CEO’su Ayhan Önal gerçekleştirdi. Konuşmasına etkinliğin herkes için verimli ve ilham verici olması dileğiyle başlayan Bilişim Vadisi Genel Müdür Yardımcısı Tuba Öztepe, Bilişim Vadisi olarak Türkiye mobilite kümelenmesi projesi kapsamında ekosistemi geliştirmek ve bu anlamda farklılık yaratmak için teknoloji seminerleri düzenlediklerine dikkat çekti. MRS Elektronik CEO’su İbrahim Kahraman, açılış konuşmasında siber güvenlik alanında yaşanan sorunlara vurgu yaparken, beeNEo CEO’su Ayhan Önal ise siber güvenlik ve otomotiv endüstrisi, otomotivde siber güvenlik standartlarına dair bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ve FORD OTOSAN, KARSAN, Gais Security, Anadolu Isuzu, OTOKAR ve Geniussafe gibi mobilite ve siber güvenlik sektörünün güçlü oyuncularının lider yöneticilerinin yer aldığı panellerde; Geleceğin Mobilitesinde Siber Güvenlik ve Mobilitenin Siber Güvenlik Stratejilerine Etkisi konuları ele alındı. ‘Geleceğin Mobilitesinde Siber Güvenlik’ panelinde mobilite teknolojilerindeki hızlı değişimlere ayak uydurmanın ve siber güvenlik risklerini en aza indirmenin stratejileri ve mobilite sektörünün siber güvenlik stratejilerine olan etkileri tartışıldı. ‘Mobilitenin Siber Güvenlik Stratejilerine Etkisi’ panelinde ise sektördeki yeniliklerin ve gelişmelerin, siber güvenlik stratejilerini nasıl etkilediği konusunda önemli görüşler paylaşıldı.

Güncel sorunlara yönelik çözüm önerilerinin sıralandığı etkinlikte; siber güvenliğin, mobilite stratejilerine entegre edilmesi gerekliliği üzerine çeşitli perspektifler sunuldu. Katılımcılar, sektördeki güncel konular hakkında bilgi edinirken, geleceğin mobilitesinde siber güvenliğin önemi hakkında farkındalık kazandılar. Panellerin ardından katılımcılar sektör temsilcileri ile B2B görüşmeler yapma imkanı buldu.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!