Bilişim Vadisi DIGIAGE Dijital Animasyon ve Oyun Merkezi’nin oyun geliştirmek isteyen girişimciler için düzenlediği kamplara yoğun ilgi sürüyor. 23 Ocak Pazar günü başlayan OG22 DIGIAGE Kış Kampına 31 ilden 33 takımdaki toplam 165 girişimci katılım sağladı. Organizasyon ve mentör ekiplerle birlikte 200’den fazla fiziki katılım olan kampa 1500 civarındaki başvurulardan seçim yapıldı. OG’22 DIGIGE Kış Kampında geliştirilen 40’tan fazla oyun için sunum yapıldı.

Fiziki katılımın yanı sıra dijital ortamda online katılım da sağlanabilen etkinlikte 900’den fazla oyun geliştirici seminerleri takip ederken fiziki takımlara destek vererek üretimde yerini aldı. Ayrıca tamamen online katılımcılardan oluşan 5 takım uzaktan geliştirdikleri oyunları dün gerçekleşen sunumlarda sergilemek için mentörleri ile birlikte çalıştı. Bilişim Vadisi’nde yoğun bir şekilde devem eden kamp dün üretilen dijital oyunların yayıncı, yatırımcı ve destekçilerin beğenisine sunulması ile tamamlandı. Fiziki ve online takımlar geliştirdikleri oyunları ekosistemin aktörlerine ve büyük küçük yatırımcılara yeni stüdyo adayları olarak sunacak ve gelişen sektörde üretici rolünü almak için görüşmeler yaptı. Konuyla ilgili açıklamada şöyle denildi:

“Bilişim Vadisi DIGIAGE, Dijital Türk Oyunları Platformu DiTOP iş birliği ile Oyunla Gelecek ekiplerinin yönetiminde gerçekleştirdiği kamplarda yüzlerce gencin, onlarca oyunun sektöre kazandırılmasını sağladı.”

Platformunuzu seçin ve paylaşın.