Startup20 Çalıştayı: Küresel ve Bölgesel Bakışlar Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti

Bilişim Vadisi’nin Türkiye’yi temsil ettiği G20’nin yan hattı Startup20 çerçevesinde düzenlenen “Startup20 Çalıştayı: Küresel ve Bölgesel Bakışlar” etkinliği, Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti. Çalıştayda startup ekosisteminin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması amacıyla yeni stratejiler ve projeler tartışıldı.

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nin Türkiye’yi temsil ettiği G20’nin yan hattı Startup20 çerçevesinde düzenlenen “Startup20 Çalıştayı: Küresel ve Bölgesel Bakışlar” etkinliği, teknopark yetkilileri, startup temsilcileri, yatırımcı kuruluşlar, hukukçular, kamu kurumları ve altı ülkeden üst düzey temsilcilerin katılımıyla Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen‘in yaptığı etkinlikte, “Uluslararası İş Birliği, Sorumlu Yapay Zeka, Tokenizasyon, İnovasyon, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim ve Yatırım” gibi önemli konular ele alındı. Konuşmacılar, bu alanlarda küresel ve bölgesel perspektifler sunarak katılımcılara değerli bilgiler aktardı.

Çalıştay kapsamında düzenlenen panelde ve tartışma oturumlarında, startup ekosisteminin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması amacıyla yeni stratejiler ve projeler tartışıldı. Ayrıca, uluslararası iş birliği fırsatları ve yatırım olanakları konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Açılış konuşmasında Türkiye’nin startup ekosistemine verdiği önemi vurgulayan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, “Startup 20’de ülkemizi yine uluslararası bir etkinlikte delege olarak temsil etmekten gurur duymaktayız. Uluslararası iş birliklerini oldukça önemli gördüğümüz bu yolculukta Startup20 çalışma grubu ve ülkemiz hep birlikte ülkeler arasında gerçekleştirilecek bilgi ve tecrübe paylaşımını, finansal erişim hususunda yapılacak ortak çalışmaları kadın girişimciliği ve sosyal girişimcilik alanındaki iş birliklerini çok kıymetli buluyorum. Startup 20’nin G20’nin en kritik çalışma grubu olması gerektiğine inanıyor, bunu nasıl gerçekleştirebileceğimiz hususunda da iş birliği yapmaya sizleri davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından düzenlenen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Burcu Rodopman’ın yaptığı panelde Startup20’nin 2024 dönem başkanlığını yürüten Brezilya’nın yanı sıra Almanya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda ve Hindistan’dan katılımcılar Türkiye’deki startupların yurt dışına açılabilmesi için gerekli fırsatları değerlendirdi. Panelin ardından Bilişim Vadisi bünyesindeki startuplardan bazıları katılımcılara sunumlar yaparak farklı ülkelerde iş birliği fırsatlarını görüştü.

Yuvarlak masa düzeninde gerçekleştirilen çalıştayda ise sekiz konuya bölünen masalarda bir araya gelerek kendilerine yöneltilen üç soruyu cevaplayarak girişimci ekosistemin hem hukuki hem de ekonomik olarak nasıl güçlendirebileceklerini tartıştı.

Dünya ekonomisinin önemli bir bölümünü temsil eden 19 ülke, Avrupa Birliği ve Afrika Birliği’nin üye olduğu G20 forumunun yan kuruluşu olan Startup20 platformunda Türkiye’yi temsil eden Bilişim Vadisi, bu etkinlikle Türkiye startup ekosisteminin sesini uluslararası arenaya taşımayı amaçlıyor. Bu çalıştay ile Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon potansiyelini uluslararası alanda tanıtmaya ve Türkiye’yi startup yatırımları için cazip bir destinasyon haline getirmeye katkıda bulunması hedefleniyor.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!