Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması Başlıyor!

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi olarak, yapay zeka alanındaki heyecan verici gelişmeleri desteklemek amacıyla, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlediğimiz Türkçe Doğal Dil İşleme (TDDİ) Yarışması başlıyor.

2021-2025 Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz yarışma; araştırma, girişimcilik ve yenilikçilik odaklı projeleri destekleyerek, Türkçe doğal dil işleme alanında uluslararası markalar oluşturmayı amaçlıyor.

Türkçe metinlerin işlenmesi için kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphaneler ile veri kümeleri geliştirmeye katkı sağlayacak olan yarışma, bu alanda farkındalığı artırırken, açık kaynaklı fikir ve ürünlerin sayısını çoğaltmayı ve bu alanda bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T3 Vakfı öncülüğünde bu yıl 4’üncü kez yürütücülüğünü üstlendiğimiz yarışma 8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl 313 takım 887 yarışmacının başvurduğu Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nda finale kalan 163 takım ve 531 yarışmacı arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Yarışma, serbest ve doğal dil işleme senaryosu olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Her kategorinin birincilerine 100 bin TL, ikincilerine 80 bin TL, üçüncülerine ise 60 bin TL ödül verilecek.

Platformunuzu seçin ve paylaşın!