Yenilikçi Yapay Zeka Girişimleri Bilişim Vadisi’nde Yatırımcılarla Buluştu!

B-Stars AI Hızlandırma Programı Demoday Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti

Bilişim Vadisi’nin Kocaeli kampüsünde 29 Mayıs’ta gerçekleştirilen B-Stars AI Hızlandırma Programı Demoday etkinliği, yapay zeka odaklı girişimcilik ekosisteminin en parlak projelerini yatırımcılarla buluşturdu.

300’ü aşkın başvuru arasından seçilen 32 yenilikçi girişim, 8 hafta boyunca Eğitimler, teknoloji seminerleri, atölye çalışmaları, vaka çalışmaları ve mentörlük destekleriyle iş fikirlerini olgunlaştırdı. Program sonunda, ilk 10’a giren girişimler Demoday’de sahneye çıkarak projelerini yatırımcılara ve ekosistem paydaşlarına tanıtma fırsatı yakaladı.

İş Bankası Yapay Zeka Fabrikası, Microsoft for Startups Founders Hub ve NVIDIA gibi önemli partnerlerin desteklediği program, Astera İnsan Kaynakları, Kaizen Institute of Turkey ve The School of Technology & Innovation gibi değerli iş ortaklarının katkılarıyla girişimcilere kapsamlı bir gelişim ortamı sundu.

Etkinliğin açılış konuşmaları, Türkiye’nin yapay zeka ekosistemine duyulan inancın ve bu alandaki girişimciliğin taşıdığı stratejik önemin altını çizdi.

Yapay Zeka Hayatımıza Bir Paradigma Değişimi Getirdi

Açılış konuşmasında Türkiye’nin bir teknoloji ve girişimcilik ülkesine dönüşmesi vizyonuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen; “Bu kapsamda kuluçka programları, yıllardır sürdürdüğümüz Mobilite Hızlandırma Programı, yurt içi ve yurt dışında organize ettiğimiz oyun girişimciliği programı DIGIAGE, TEKNOFEST yarışmaları gibi çok çeşitli etkinliklerle girişimciliği desteklemeye gayret etmekteyiz” diye konuştu.

Yapay zekanın gündelik hayata bir paradigma değişimi getirdiğine dikkat çeken Erkam Tüzgen, “Biz ülke olarak dünyada teknolojide paradigma değişimi olan alanlarda daha fazla gayret sarf ediyoruz ve bu alanlarda kendimizi daha şanslı görüyoruz. 100 sene önce başlamış havacılık yarışına bugün aynı standartlarda, aynı şartlarda girmeye çalıştığımızda mücadele etmemiz kolay değil. Ama insansız hava araçları bütün dünya için yenilikçi bir alan. Ve biz zamanında bu yarışa girdik. Bugün dünyanın en iyi insansız savaş uçaklarını üretebilen ülke olduk. Benzer şekilde Togg ile elektrikli araçlara geçişin olduğu bir dönemde otomobil sektörüne girdik ve inşallah burada dünyada öncü ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonlarında girişimcilere seslenen Tüzgen, yapay zekada dünyada öncü ülkelerden olma fırsatını önlerinde gördüklerini belirterek geleceğin kendisini inşa etmek için girişimcileri beklediğini vurguladı.

Her Bir Girişim Türkiye’nin Dijital Geleceğinde Birer Teknoloji Kalesi

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin özellikle yapay zeka alanında geliştirilmesinde stratejik bir yol arkadaşı olduklarının altını çizen İş Bankası Yapay Zeka Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Kübra Boz Binzat, “İnanıyoruz ki her bir girişim, aslında Türkiye’nin dijital geleceğinde birer teknoloji kalesi. Bugün sahnede olan her bir girişim, bizim için sadece bir fikir ya da sadece bir finansal başarı ölçütü değil aslında Türkiye’nin rekabetçiliğini, bağımsızlığını ve geleceğe dair vizyonunu taşıyan birer yapı taşı. Bu bakış açısıyla da aslında hızlandırma programları, sadece birer eğitim ve mentörlük programı olarak değil, bizleri bir araya getirmesi, bu köprüleri kurması, yeni vizyonlar aşılaması açısından da çok değerli. Doğru mentörlerle, doğru girişimlerle ve bu yapı taşlarıyla örülmüş bir ekosistemde tekil başarıları çoklamak ve daha büyük başarı öyküleri yazmak mümkün. Umuyoruz ki Türkiye’nin yapay zeka yolculuğunda sadece bir tüketici ya da kullanıcı değil aynı zamanda birçok sektörde olduğu gibi yön veren, ihracat yapan, standart koyan bir ülke olması yolculuğunda da birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Girişimlerin İhracat Potansiyellerini Artırmalarına Özel Önem Veriyoruz

Türkiye’nin yapay zeka yolculuğuna yön verecek vizyoner girişimcilerle bir arada olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Microsoft for Startups Founders Hub Temsilcisi Emir İbrahim Uzunoğlu ise; “Biliyoruz ki yapay zeka artık bir teknoloji değil geleceğin inovasyonlarını ve sektörü şekillendiren bir güç. Bu dönüşümün merkezinde ise hızlı büyümek için risk alabilen, sürekli öğrenmeye açık ve küresel ölçekte düşünebilen teknoloji girişimcileri var.  Microsoft olarak biz bu dönüşümün tam kalbinde yer alıyoruz. Girişimlerin ihracat potansiyellerini artırmalarına özel önem veriyoruz. Microsoft Pazar Yeri ile 150 ülkeye girişimcilerimiz satış yapabiliyorlar. Türk girişimlerin yurt dışına yaptıkları satışları gördükçe bizler de gurur duyuyoruz. Bugün sahne alacak her girişim sadece bir fikir değil, Türkiye’nin dijital geleceğine doğru atılmış bir adımdır” diyerek küresel çapta iş birliği ve ölçeklenebilirlik olanaklarının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından, programa katkı sunan partner, mentör ve eğitmenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Yapay Zeka Girişimleri Demoday’de Sahne Aldı!

Proje sunumlarında, B-Stars AI Hızlandırma Programı’nın girişimcileri sahne aldı. Girişimciler, yapay zeka tabanlı içerik üretiminden sahteciliğe karşı çözümlere, dijital güvenlikten otonom sistemlere kadar birçok alanda geliştirdikleri projeleri yatırımcılarla paylaştı. Etkinliğin ilk konuşmacısı olarak EIT Digital Greece Ekosistem Lideri Georgia Papadopoulou, Avrupa’daki yapay zeka girişimciliği vizyonunu ve Türkiye ile olası iş birliği alanlarını katılımcılara aktardı.

Türkiye’nin Yapay Zeka Vizyonuna Katkı

B-Stars AI Hızlandırma Programı, sadece girişimleri desteklemekle kalmayıp, yatırım fonlarıyla eşleştirme, mentörlük ve küresel iş ağına erişim gibi fırsatlar da sunarak, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki potansiyelini açığa çıkarmayı hedefliyor. Demoday sahnesine çıkan 10 girişim, hem ürünleriyle hem de vizyonlarıyla Türkiye’nin teknoloji ekosistemine katkı sağlamaya hazır olduklarını gösterdi.

Demoday’de Sahne Alan Girişimler:

1. XON Teknoloji A.Ş. (ZOPN)

Şirketlerin kendi verileriyle özel yapay zeka asistanları oluşturmasını sağlayan bir platform sunar. Kurumsal veri güvenliğiyle özelleştirilmiş AI çözümleri geliştirir.

2. STOCKIMG AI Yazılım Teknolojileri A.Ş.

İçerik üreticileri ve pazarlama ekipleri için hızlı ve yaratıcı görsel üretim imkanı sağlayan AI tabanlı bir içerik platformudur.

3. Octopus Teknoloji Dijital Çözümleri A.Ş.

Perakende sektörüne yönelik geliştirdiği video analitik sistemiyle mağaza içi müşteri davranışlarını analiz eder ve veri odaklı içgörüler sunar.

4. GenAIus Technologies Inc.

İşletmelere uçtan uca yapay zeka otomasyonu sunar. AI çözümlerinin kolayca entegre edilmesini sağlayan bir platform geliştirir.

5. Parkpilot Teknoloji ve Yazılım A.Ş. (Bluearf)

Sürdürülebilirlik yönetimini dijitalleştirerek ESG raporlama ve karbon ayak izi takibini otomatik hale getiren bir platform sunar.

6. Yes Donanım Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti. (Deepcoder)

Konuşarak yazılım geliştirme imkanı sunan yapay zeka destekli bir yazılım geliştirme platformudur.

7. MarketUP Bilişim Teknolojileri A.Ş. (EduRobo)

Yapay zeka destekli dil öğrenme aracıyla kişiselleştirilmiş eğitim sunar; öğrencilerin seviyesine uygun, etkileşimli dil pratiği sağlar, eğitmenler için AI destekli içerik oluşturur.

8. Counterfake Yazılım Teknolojileri A.Ş.

İnternette sahte ürünleri tespit etmek için gelişmiş arama motoru teknolojileri ve veri analitiği sunar. Marka güvenliğini artırmaya yönelik çözümler geliştirir.

9. Akasya Teknoloji ve Bilişim A.Ş. (Akasya AI)

Online sınavlar için geliştirdiği yapay zeka destekli gözetim ve kimlik doğrulama sistemleri ile eğitimde güvenliği sağlar.

10. Gen Digital Çözümler A.Ş. (Genboost Analytics)

Yapay zeka destekli tedarik zinciri ve ürün yönetimi çözümleriyle perakende süreçlerini dijitalleştirir; talep tahmini, stok kontrolü ve fiyat yönetimi alanlarında operasyonel verimliliği artırır.

Bilişim Vadisi hakkında daha fazla bilgi için:
www.bilisimvadisi.com.tr

Bilişim Vadisi | Türkiye’nin Teknoloji ve İnovasyon Üssü

İletişim:
Egemen Çakmak
Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı
Telefon: 0544 885 30 05
E-Mail: egemencakmak@bilisimvadisi.com.tr

Platformunuzu seçin ve paylaşın!