Zekeriya Çoştu
Yönetim Kurulu Başkanı
Zekeriya Çoştu
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi
Zekeriya Çoştu, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Profesyonel çalışma hayatında, Türk Hava Yolları ve TRT gibi kurumlarda ticari birim yöneticilikleri ve stratejik planlama danışmanlığı görevlerinde bulundu.
2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Proje Yönetim Ofisi Direktörü olarak görevlendirilen Zekeriya Çoştu, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye’de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve teknoloji ekosisteminin geliştirilmesine yönelik süreç ve projelerde yer aldı.
Milli Teknoloji Hamlesi’nin Bakanlık ve kamunun kurumsal yapılanmasında daha güçlü bir şekilde yer bulması amacıyla Nisan 2020‘de kurulan Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün kurucu genel müdürlük vazifesini üstlendi. Bu görevi sürdürürken 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Evli ve iki çocuk babası olan Zekeriya Çoştu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil
Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil
Türk Patent ve Marka Kurumu
1975 yılında doğan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, lisans ve lisansüstü çalışmalarını ODTÜ Makina Mühendisliği bölümünde gerçekleştirdi, doktorasını ise 2005 yılında ABD’de Drexel Üniversitesi’nde enerji alanında tamamladı. Çalışmalarını ABD’de University of Maryland’de öğretim üyesi ve National Institute of Standars and Technology (NIST) araştırmacı olarak devam ettirmiştir.
2007 yılında öğretim üyesi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’ne katılan Yozgatlıgil, 2014’te doçent, 2019’da ise profesör ünvanını aldı. Amerika’da NASA Glenn Research Center, NIST ve Argonne National Laboratory’de, Japonya’da JAMIC’te (Japan Microgravity Center) ve Fransa’da CNRS’te misafir araştırmacı olarak motor teknolojileri ve yanma üzerine çalışmalar yürüttü.
Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil 2016-2020 yılları arasında ODTÜ’de araştırma, inovasyon ve uluslararasılaşma alanlarından sorumlu Rektör Yardımcılığı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nde (İBG) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Merkez Müdürlüğü, ODTÜ MEMS Merkezi’nde ve TÜBİTAK UZAY’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkez Başkanlıklarını yürüten Prof. Dr. Yozgatlıgil, ayrıca merkezi Brüksel’de bulunan 47 üye ülkeli EUREKA ağının başkanlığını da Haziran 2023’e kadar devam ettirdi.
Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Yozgatlıgil, 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Dr. Çetin Ali Dönmez
Yönetim Kurulu Üyesi
Dr. Çetin Ali Dönmez
Türk Standartları Enstitüsü
Dr. Çetin Ali Dönmez, 1967 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan Dönmez, 1992 yılında aynı üniversitenin işletme bölümünden yüksek lisans derecesi, 2006 yılında ise doktora derecesini aldı. İş hayatına 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğü’nde başladı. Borsa İstanbul teknolojik dönüşüm projesi başta olmak üzere birçok projede iş analistliği, sistem tasarımcılığı ve ekip yöneticiliği yaptı. Borsa’daki görevine piyasa danışmanlığı için kısa bir süre ara verdikten sonra Takasbank’ta yeni bir piyasanın kuruluş çalışmalarında analist ekip yöneticiliği yaptı. Takasbank görevinin ardından tekrar Borsa’ya döndü. Çetin Ali Dönmez, 2001 yılında Türkiye tarihinde ilk defa vadeli işlem ve opsiyon piyasasının açıldığı dönemde teknoloji projesi ekip lideri ve aynı zamanda piyasa operasyonlarından sorumlu müdür olarak görev yaptı.
Teknik çalışmalar dışında piyasa düzenlemeleri ve piyasa profesyonellerinin eğitimi konularında aktif görev aldı. Türev piyasalar yöneticiliğinin ardından İMKB Risk Yönetim Müdürlüğü’nün kuruluşunda yer alan Çetin Ali Dönmez, Risk Yönetim Müdürü olarak 2006-2008 yılları arasında görev yaptı.
Dönmez, 2008-2012 yılları arasında Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2013-2016 yılları arasında ise Borsa İstanbul’da Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Borsa İstanbul’daki görevinin ardından bir süre yönetim danışmanlığı yapan Dönmez, Nisan 2017- Temmuz 2018 tarihleri arasında İbn Haldun Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi işletme bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
2018’den bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı görevini yürüten Dönmez, evli ve iki çocuk babasıdır.
Oruç Baba İnan
Yönetim Kurulu Üyesi
Oruç Baba İnan
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı
1981 yılında Konya’nın Yunak ilçesi Çayırbaşı Köyü’nde doğan Oruç Baba İnan, ilk ve orta öğretimini Konya’da tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünü kazandı.
2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra iş hayatına Yıldız Holding’te başlayan İnan, burada satış, kategori yönetimi ve marka yönetimi fonksiyonlarında çeşitli pozisyonlarda 7 yıl çalıştıktan sonra 2012 yılında İş Geliştirme Direktörü olarak Anadolu Birlik Holding (Konya Şeker) ailesine katıldı.
Holding bünyesinde çeşitli kurumsal dönüşüm projelerinde yer aldıktan sonra 2013 başından itibaren AB Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Konya Şeker Genel Müdürlüğü görevlerine atandı.
AB Holding ailesinde Torku markasının inşa sürecinde rol aldıktan sonra 2015 yılında Turkcell Ticari Pazarlama Direktörlüğü ve Tüketici Teknolojileri Direktörlüğü pozisyonlarında çalıştı. 2018 yılında Tarım Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini üstlendi.
2020 yılında Kastamonu Entegre’de CEO Yardımcısı olarak göreve başlayan İnan, 22 Haziran 2023 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak atandı.
Prof. Dr. Hacı Ali Mantar
Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Hacı Ali Mantar
Gebze Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 1969 yılında Tokat Zile’de doğmuştur. 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ABD’nin New York eyaletinde bulunan Syracuse Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 1998 yılında yüksek lisans, 2003 yılında ise doktora eğitimini tamamladı.
2004 yılında Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Kurucu Bölüm Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Mantar, 2006 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2010 yılında doçent, 2015 yılında ise profesörlük ünvanlarını aldı.
Prof. Dr. Mantar, 2006-2018 yılları arasında TÜBİTAK ULAKBİM (Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak, 2010 yılında ise Avrupa Birliği Siber Güvenlik Ajansı Komite Üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi olarak başladığı görevini ise halen sürdürmektedir.
2006-2014 yılları arasında Deniz Harp Okulu, Işık Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi’nde yarı zamanlı dersler de veren Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, bu süreçte yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bitirme projelerinde danışmanlık yaptı.
TÜBİTAK ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) ve TÜBİTAK TEYDEB’de (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) çeşitli komitelerde görev yapan Prof. Dr. Mantar, Ocak 2015’te TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) Test ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı ve Haziran 2015 ile 2020 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM Merkez Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Mayıs 2018 – Haziran 2020 tarihleri arasında HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Haziran 2020 – Mayıs 2022 tarihleri arasında Başkan Vekili olarak görev almıştır. 16 Mayıs 2022 tarihinden itibaren tekrar HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş ve halen anılan görevini sürdürmektedir. Ağustos 2021-Ağustos 2022 tarihleri arasında İTÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Mantar, 4 Ağustos 2022 tarihinde Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır.
Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Sadullah Uzun
Yönetim Kurulu Üyesi
Sadullah Uzun
Sadullah Uzun, 1979 yılında İzmir’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans derecesiyle mezun oldu. Kariyerine 2004 yılında İsbak’da Pazarlama Şefi olarak başlamış, ardından Ticaret Müdürü ve Ar&Ge Müdürü görevlerini üstlenmiştir.
2011 yılında akıllı şehir teknolojileri üreten kendi girişimini kurmuş ve bu girişim, Türkiye’nin en büyük holdinglerinin birinden yatırım almıştır. Bu süreçte, Türkiye’nin ilk mobil yolcu bilgilendirme sistemini ve diğer yenilikçi akıllı şehir çözümlerini geliştirmiştir.
Eylül 2021’den itibaren TÜBİTAK BİLGEM’de İş Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. TÜBİTAK’taki bu görevinin ardından, 18 Kasım 2024 tarihi itibarıyla Milli Teknoloji Genel Müdürü (V.) olarak görevlendirilmiştir.
Evli ve dört çocuk babası olan Sadullah Uzun, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
Ayhan Zeytinoğlu
Yönetim Kurulu Üyesi
Ayhan Zeytinoğlu
Kocaeli Sanayi Odası
İlk-orta ve lise eğitimini Gölcük/Kocaeli’de tamamlayan Ayhan Zeytinoğlu, lisans eğitimini Londra’da bitirdi. 1980 yılında ABD Indiana Üniversitesi’nde İşletme eğitimini tamamlayan Zeytinoğlu, Butler Üniversitesi’nde uluslararası finans alanındaki doktora eğitimini 1985 yılında başarı ile bitirdi. Halen Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nde Avrupa Birliği Tarım Sübvansiyonları konusunda doktora çalışmaları yapmaktadır.
Aile işletmesi olan Zeytinoğlu Yem Tarım ve Endüstriyel Ürünler A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Arkas ve Zeytinoğlu Grubu’nun ortaklığı olan Autoport Liman İşletmesi’nde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlenen Ayhan Zeytinoğlu, Zeytinoğlu Denizcilik A.Ş. Genel Koordinatörü görevini yürütmektedir.
1989 yılında Kocaeli Sanayi Odası’nın kuruluşunda görev almış ve bugüne kadar Yönetim Kurulu’nda bulunmuştur. 1995 yılında Başkan Vekilliği ve Ocak 2009’da ise Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. Mayıs 2013‘te, Nisan 2018’de ve Ekim 2022’de gerçekleştirilen oda seçimlerinde tekrar seçilerek Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam etmektedir.
Mayıs 2023’te gerçekleşen TOBB 79. Genel Kurulu’nda Sanayi Konsey Üyeliği’ne seçilmiştir. Temmuz 2015’te, AB ve Türkiye – AB ilişkileri konusunda uzmanlaşmış bir sivil toplum ve araştırma kuruluşu olan İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. Görevine halen devam etmektedir.
Prof. Dr. Yusuf Baran
Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Yusuf Baran
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Prof. Dr. Yusuf Baran; 1998 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2002 ve doktora derecesini 2006 yılında ODTÜ’den alan Yusuf Baran, doktora çalışmaları esnasında aldığı NATO-A2 bursu ile Medical University of South Carolina’da misafir araştırmacı olarak çalıştı (2005 Temmuz-2006 Temmuz).
Prof. Dr. Yusuf Baran’ın çeşitli kurumlar tarafından desteklenen 40’ın üzerinde bilimsel araştırma projesi, 500’ün üzerinde yayınlanmış bilimsel makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirisi ve Kanser Moleküler Biyolojisi kitabı bulunmaktadır.
Bilim, teknoloji ve diplomasi konulu ulusal ve uluslararası toplantı/ kongre/ forumlarda 400’ün üzerinde konferans verdi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Dünya Bilim Forumu, Bakü Forumu, Dünya Ekonomik Forumu, Dünya Yaşam Bilimleri Forumu, Bilim Diplomasisi, Bilim Liderliği, G20 Araştırma ve Dijital Bakanları Zirvesi gibi çok önemli toplantılara davet edildi ve konferanslar verdi. Prof. Dr. Baran’ın 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası kurum tarafından verilmiş ödülü bulunmaktadır.
Prof. Dr. Baran, 28 Kasım 2018 tarihi itibariyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Baran, 21 Haziran 2022 tarihi itibari ile Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. 14 Nisan 2023 tarihinde ise Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Prof. Dr. Yusuf Baran, kanser moleküler biyolojisi, bilim ve teknoloji politikaları ve bilim diplomasisi üzerine yoğunlaşmaktadır.
Kübra Bayraktar Şişman
Yönetim Kurulu Üyesi
Kübra Bayraktar Şişman
2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri Müdürlüğü’nde göreve başladı. Önce AB İlişkileri Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak, ardından da müdür olarak çalışmalarını sürdürdü. Bu süre içinde 160’a yakın AB projesinde ve İstanbul Kalkınma Ajansı projelerinin yazımı ile yönetiminde aktif yer aldı. Birçok uluslararası etkinliğe konuşmacı olarak katıldı (Smart Future EXPO – 2018, Regional Living Lab Summit – 2018, World Cities Congress – 2018). Kübra Bayraktar, 2018 yılında Zemin İstanbul İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ni kurarak merkezin direktörlüğünü yaptı. İnovasyon terimleri sözlüğünü hazırladı. 2014 yılında IDC-Women in Turkey Technology Sector etkinliğinde “Kamuda Kadın Lider” ünvanını kazandı.
Şu anda girişimcilik ve inovasyon alanında danışmanlık yapan Kübra Bayraktar, 2019 yılından bu yana Çocuk İçin İçerik Derneği İktisadi İşletmesi Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
İyi derece İngilizce ve orta derece İtalyanca ve Arapça bilen Kübra Bayraktar, evli ve iki çocuk annesidir.
Erkam Tüzgen
Bilişim Vadisi Genel Müdürü
Erkam Tüzgen
Bilişim Vadisi Genel Müdürü
Erkam Tüzgen, lisans eğitimini 2012 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Aralık 2012 ve Mayıs 2014 tarihleri arasında, Hakkari’de sırasıyla Toplum Sağlığı Merkezi hekimliği, İl Sağlık Müdür Yardımcılığı, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Hakkari’de bulunduğu dönemde uyguladığı pek çok yenilik dışında, bugün yaygın olarak kullanılan uzaktan aday memurluk eğitimini, Türkiye’de ilk kez hayata geçirdi. Sonrasında Beşiktaş ve Üsküdar’da İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yaptı. Nisan 2015 – Kasım 2016 döneminde İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Organ Nakli Etik Komisyonu Başkanı görevlerini yürüttü.
Aralık 2016 – Mayıs 2020 tarihleri arasında İbn Haldun Üniversitesi’nin kurucu Genel Sekreterliği, Mayıs 2020 – Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü. Kalkınma Ajansı bünyesinde 200’ün üzerinde proje başlattı. Türkiye’nin ilk Sosyal Etki Tahvili sözleşmesini hayata geçirdi. Yine kalkınma ajansları arasında bir ilk olan Bölgesel Girişim Sermayesi programı ile 4 ülkede kurulu 10 ayrı fona kamu adına yatırım yapılmasına öncülük etti. 2021-2023 yılları arasında Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.
30 Kasım 2023’ten itibaren Bilişim Vadisi Genel Müdürlüğü görevini yürüten Tüzgen, Nagehan Pakdamar Tüzgen ile evli, Eslem, Benan ve Selman’ın babasıdır.