Bilişim Vadisi
TÜBİTAK BİGG Programı
BİGGVADİ
BİGGVADİ, Bilişim Vadisi markası olarak TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında uygulayıcı kuruluş görevini üstleniyor. Girişimcileri destekleyerek fikirlerini başarıyla hayata geçirmelerine destek olan BİGGVADİ, hibe ve yatırımlardan en iyi şekilde faydalanmaları için girişimcilere rehberlik ediyor.
TÜBİTAK, program kapsamında, ticarileşme potansiyeline sahip yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikirlerine %3 hisse karşılığında 900 bin TL’ye kadar yatırım desteği sunuyor.
Proje kapsamında aynı zamanda eğitim ve mentörlükler sağlanırken, başarılı girişimcilerin başarılı olabilmesi için iş planı hazırlama desteği de sunuluyor.
Kimler Başvurabilir?
- Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına devam eden öğrenciler,
- Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun olanlar,
- Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almayan kişiler,
- Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. aşaması kapsamında destek almamış olanlar başvurabilir.
TÜBİTAK BİGG Başvuru Süreci
Bilişim Vadisi’nin Sunduğu İmkanlar
- Birebir teknik mentörlük ve girişimci mentörlüğü desteği
- Bilişim Vadisi firmaları için eşleştirme çalışmaları ile potansiyel müşteri ve partnerlere erişim
- Bilişim Vadisi’nin ortağı olduğu Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarından öncelikle yararlanabilme
- Şirket kuruluş desteği
- Yatırımcı ağlarına erişim
- Patent başvuru desteği
- İş fikri gelişimine ve iş planına yönelik eğitimler
- Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi ortak alan imkanları:
- 7/24 çalışma alanı
- Toplantı odaları, eğitim ve konferans salonları kullanım hizmeti
- İnternet, güvenlik ve CCTV sistemleri
- Isıtma ve soğutma sistemleri
- Ulaşım hizmeti
- Yeme-içme alanı (Ortak mutfak kullanımı)
- Yemekhane, cafe, restoran hizmetleri
BİGG Yatırım Programı Çağrıları Sıkça Sorulan Sorular
Değerlendirmeler sonucunda iş planlarının Mükemmeliyet Mührü alması uygun bulunan girişimcilerin kuracakları şirketlere TÜBİTAK BİGG Fonu, %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım yapılmaktadır.
İş planları için TÜBİTAK BİGG Fonu yatırım komitesinin görüşü alındıktan sonra Mükemmeliyet Mührü kararıoluşturulmaktadır. TÜBİTAK BİGG Fonu, TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen bütün girişimlere yatırım yapmaktadır.
TÜBİTAK BİGG Fonunun süresi 12 yıl olup, yatırım dönemi 6 yıldır. Bu süreler dahilinde yatırımlar ve yatırımlardan çıkış gerçekleştirilecektir.
Yatırım Pay Sahipleri Sözleşmesi “3.5. Çalışma Taahhüdü, Rekabet Yasağı: Girişimciler, Şirket nezdinde pay sahibi oldukları sürece ve her halükarda, en azından İmza Tarihi’ni takip eden 2 (iki) yıl süreyle Şirket’teki görevlerinden ayrılmayacak ve görevleri süresince, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak ifa ettikleri görevleri istisna teşkil etmek üzere, yalnızca Şirket için çalışacak, ücretli veya ücretsiz olarak herhangi bir üçüncü kişi ya da firma ile / için ve/veya kendi nam ve hesabına çalışmayacak, herhangi bir surette teklif vermeyecek, danışmanlık ve benzerihizmetler vermeyecektir. Bu çerçevede,
Girişimciler, Şirket nezdinde pay sahibi oldukları sürece ayrıca, pay sahipliği sıfatlarının sonlanmasını takip eden 2 (iki)yıl süreyle, Şirket’in ana faaliyet alanı olarak kabul edilen “[.]” faaliyetleri alanında (“Faaliyet”), herhangi bir coğrafi sınırlama olmaksızın tüm dünyada, herhangi bir şekilde rekabet eden herhangi bir işletme nezdinde çalışmayacak ve bu tür işletmelere herhangi bir hizmet sunmayacaktır.” maddesi gereği proje yürütücüsü ve ortakların başka bir şirkette çalışması uygun değildir.
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen aşağıdaki destek programlarıkapsamında proje yürütücülüğü yapmış girişimcilerin sunduğu iş planlarına 3 ödül puanı verilir. Söz konusu ödül puanının verilebilmesi için ilgili proje için ARDEB tarafından “Proje TEYDEB’e devam projesi olarak aktarılabilir” kararı verilmiş olmalıdır. Ayrıca ilgili projenin ekibinde yer alan kişilerin iş planının TÜBİTAK’a sunulmasını uygun bulduklarına dair muvafakatnamenin tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
1071 – Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı
3501 – Kariyer Destek Programı