İstanbul Ayazağa’da 53 bin metrekarelik alanda, Gebze Bilişim Vadisi’ne ek kampüs kuruluyor. Bilişim Vadisi, Levent bölgesine yakınlığı nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcının ayağına kadar gelmiş olacak. Tesisle Kocaeli’deki bürokratik işlemlerin hızlanması da amaçlanıyor.

Türkiye’nin milli teknoloji geliştirme hamlesi kapsamında sayısı 92’ye ulaşan teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu bölgelerden 73 tanesi faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken 19’unun alt yapı çalışmaları devam ediyor. Son olarak İstanbul’un Sarıyer ilçesi Ayazağa Mahallesi’nde bulunan 53 bin 253 metrekarelik alan, “Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi İstanbul Ek Alanı” olarak belirlendi.

Bürokrasi Azalırken Yoğun Talep Karşılanacak

Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi veya bilinen adıyla Bilişim Vadisi’ne ek tahsis edilen bu alan özellikle girişimcilerin bürokratik işlemlerini Kocaeli’deki bölgeye gitmeden gerçekleştirmelerini sağlayacak. Ek tesisin, Gebze’de artan girişimci talebini karşılamak üzere kurulacağı ifade ediliyor. Ayazağa’nın seçilmesi ise son yıllarda teknoloji şirketlerinin tercihi ve birçok start-up’ın konuşlandığı Levent bölgesine yakın olması açısından önemli bulundu. Bir bakıma, Gebze’deki Bilişim Vadisi, İstanbul’daki yerli ve yabancı yatırımcının ayağına geldi.

Yerli Patentte 20 Kat Artış

Mevcut Bilişim Vadisi, 10 bin metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi ve Bv İnkübatör programı ile girişimcilere fikirlerini geliştirebilecekleri uygun ofis ortamı sunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 20 yılda Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı binde 5’ten yüzde 1,09’a çıktı. Ar-Ge istihdamı 6 kat artarak 200 bine, yerli patent sayısı da 20 kat artışla 8 bin 200’e ulaştı.

Share This Story, Choose Your Platform!